Välkommen till vuxenutbildningen i
Kungsbacka kommun

Studera inom vuxenutbildningen - allmän information

Studie- och karriärvägledare informerar om studier och utbildning som erbjuds inom vuxenutbildningen i Kungsbacka. Mer information samt tid och plats för vårens informationstillfällen, hittar du HÄR

Ansökningsperioder

Ansökningsperioder och kursstarter för nya elever

Kompetenscentrum erbjuder 11 starter per år med kursstart tredje måndagen varje månad för nya elever. Vi har ingen nystart i juli månad. Datum för sista ansökningsdag och kursstart hittar du i kurskatalogen.
 

Ansökningsperioder och kursstarter för elever i studier

För elever som vill förlänga sin pågående studieplan sker antagning kontinuerligt. Sista ansökningsdag är senast 4 veckor innan önskad kursstart. Den nya kursen/kurserna du söker ska börja direkt efter att den sista kursen i pågående studieplan är klar.

Mer information om hur du ansöker hittar du HÄR.


Studie- och karriärvägledning

Har du frågor om studier eller behöver du hjälp med studieplanering, är du välkommen att kontakta studie- och karriärvägledare på Kompetenscentrum. Öppettider hittar du HÄR och telefontider hittar du HÄR.
 

Elevexpedition

Har du frågor om dina pågående studier, t ex när din kurs börjar och slutar, CSN, ändra studietakt, studieuppehåll med mera, kontaktar du din skola i första hand. Kontaktuppgifter till vuxenutbildningens skolor hittar du HÄR.

Du är också välkommen att kontakta vuxenutbildningens elevexpedition om du har frågor om t ex studieintyg. Öppettider hittar du HÄR och telefontider hittar du HÄR.
 

Så här arbetar Kungsbacka kommun med dataskydd

När du är i kontakt med kommunen så tar vi del av vissa personuppgifter om dig. Här kan du läsa om hur vi arbetar med dataskydd. Här kan du läsa om behandling av personuppgifter inom vuxenutbildningen.

Besök vår webbplats för vuxenutbildning i Kungsbacka: www.vuxenutbildning.kungsbacka.se


 

Logga in med ditt studerandekonto

Har du inget studerandekonto?

För att du ska kunna göra en ansökan måste du skapa ett studerandekonto. När du har det kan du logga in, skapa och skicka din ansökan.

Nyheter

  • Sista komplettering till UHR 18 juni 2020

    2020-01-10

    Ska du komplettera din ansökan till Universitet eller Högskola med betyg till den 18 juni? Då är sista ansökningsdag för prövningar fredag v 14. Sista veckan att genomföra språkprövningar är vecka 19, ska du pröva i andra kurser är sista examinationen under vecka 21. Ska du läsa kurser, titta i vår kurskatalog när sista ansökningsdatumet är, för att du ska hinna göra din examination senast vecka 21.

Information

Urval
Från och med 1 januari 2016 görs urval vid antagning till gymnasial utbildning. Utbildningsplatserna under 2020 är fortsatt begränsade. Urval görs utifrån vuxenutbildningsförordningen (2011:1108) och innebär att den som har kort tidigare utbildning prioriteras i första hand.

Ansökningsperioder
Ansökningsperioder och kursstarter för nya elever
Kompetenscentrum erbjuder 11 starter per år med kursstart tredje måndagen varje månad för nya elever. Vi har ingen nystart i juli månad. Datum för sista ansökningsdag och kursstart hittar du i kurskatalogen.

Ansökningsperioder och kursstarter för elever i studier
För elever som vill förlänga sin pågående studieplan sker antagning kontinuerligt. Sista ansökningsdag är 4 veckor innan kursstart. Sök fram den kurs du önskar läsa i kurskatalogen och välj den kursstart som är markerad "Kursstart för dig som är pågående elev".
Alvis logo Alvis från Gotit