Skolor

Tillbaka
AlphaCE (ACE)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnAlphaCE
KortnamnACE
AdressSödra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Hemsidawww.alphace.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon0708-160868
Fax
E-postmagnus.johansson@alphace.se
Beskrivning AlphaCE bedriver gymnasiala kurser inom handel och administration. Vi erbjuder kurser och utbildningar med varierande längd. Samtliga kurser erbjuds med flexupplägg.

Vi erbjuder både lärarledda lektioner samt handledning. I utbildningarna ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket betyder att du under en period är på en arbetsplats.

Våra lärarledda lektioner utgör ett bra stöd för lärandet och erbjuds på fasta schematider. Undervisningen har ett varierat innehåll med bland annat föreläsningar, gruppdiskussioner, fallbeskrivningar och praktiska övningar. Du utvecklas individuellt och i samspel med andra. Antalet lektioner kan variera från en till flera gånger per vecka beroende på kurs. Du har en mycket nära kontakt med din lärare vilket innebär att det också finns många möjligheter till individuella och flexibla lösningar.

Du har tillgång till vår lättplattform som finns för att underlätta studierna. Lärplattformen är lätt att använda. Här har du kontakt med lärare och andra elever och får tillgång till utbildningsmaterial, studieuppgifter, allmän information, schema etc.

När du börjar dina studier hos oss gör du tillsammans med lärare upp en individuell studieplanering. I planen utgår vi från dina tidigare kunskaper och erfarenheter. Du som har erfarenhet från yrkeslivet eller tidigare studier har möjlighet att validera. Vid validering värderas de kunskaper och kompetenser som du har sedan tidigare.

Vi genomför kursstarter fem gånger per år. Du kan välja att studera på heltid eller deltid.Vi erbjuder både lärarledda lektioner samt handledning. I utbildningarna ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket betyder att du under en period är på en arbetsplats.

Lokaler

Våra utbildningslokaler ligger centralt i Kungsbacka. Du som studerande har alltid tillgång till skolan under öppettiderna. Det finns utrymme för både självstudier och gruppstudier och du har möjlighet att koppla upp dig på vårt trådlösa nätverk. Här hittar du alla lärare samt personal som kan hjälpa dig med administrativa kursfrågor.


För mer information:

Du hittar mer information om AlphaCE på www.alphace.se

Kontakta gärna:
Martina Johansson
martina.johansson@alphace.se
Cuben Utbildning (CUB)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnCuben Utbildning
KortnamnCUB
AdressRegnbågsgatan 7
Postnummer417 55
PostadressGöteborg
Hemsidawww.cubenutbildning.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon031-3896200
Fax
E-postvux@cubenutbildning.se
Beskrivning Vi bildades 2010 i Göteborg. Vi är ett utbildningsföretag med inriktning mot vuxenutbildning. Vårt mål är att erbjuda hög kvalitet på våra utbildningar så att alla som studerar hos oss ska nå sina mål.

Vår skola kännetecknas av modern studiemiljö, familjär stämning och engagerad personal. Vi använder oss av undervisningsmetoder som anpassas för varje enskild elev.

Svenska för invandrare, SFI

Cuben erbjuder Sfi kurs A, kurs B, kurs C, kurs D, dag och kväll. Du bestämmer själv när och hur du vill studera. Du tränar alla färdigheter; läsa, skriva, höra och tala tillsammans med din lärare.

Målet är att du så snabbt som möjligt ska få ett arbete och/eller studera vidare. Du kan kombinera Sfi med praktik/arbete. Vår praktiksamordnare hjälper dig att hitta en praktikplats.

Vi erbjuder:
Duktiga och engagerade lärare
Sfi kurs A, kurs B, kurs C och kurs D
Intensiv sfi (mer än 15 timmar i veckan)
IT-verktyg; datorer och Ipads
WiFi
Praktik mot jobb
Språkpraktik
Extra kurser; skriv, läs, hör och tal

Lokaler
Våra ljusa och moderna lokaler ligger centralt i Kungsbacka, Södra Torggatan 16. Samma våningsplan som Kompetenscentrum.

Öppettider
Måndag kl 08.30-20.00
Tisdag kl 08.30-16.00
Onsdag kl 08.30-20.00
Torsdag kl 08.30-16.00
Fredag kl 08.30-14.30

Varmt välkommen på besök!

Mer information:
För mer information: www.cubenutbildning.se

Kontakta gärna:
Sanna Ahrens 070-8852600
vux@cubenutbildning.se
Elof Lindälvs gymnasium (ELV)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnElof Lindälvs gymnasium
KortnamnELV
AdressLindälvs gata 3
Postnummer434 32
PostadressKungsbacka
Hemsida
Kontaktinformation
Besöksadress
Postnummer
Postadress
Telefon0300-833504
Fax0300-71597
E-post
Beskrivning De utbildningar som vi tillhandahåller är tradionella transportutbildningar som Yrkesförare Gods, Persontransporter och Truckförarutbildningar m.m

Pedagogik
Utbildningarna är lärarledda och varvar med praktik och teori. Vi förfogar över en modern fordons och maskinpark. Skolan har mycket goda kontakter med branschen vilket borgar för att elever tidigt kommer i kontakt med företagen vilket kan generera en anställning.

Personal
Personalen har lång erfarenhet av utbildningar både iungdomsgymnasiet och mot vuxenutbildningen. Våra lärare har en gedigen yrkesbakgrund och pedagogiska kunskaper.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 0300-833545
E-post: bengt.ronnstedt@kungsbacka.se
Webbplats: www.eloflindalvsgymnasium.kungsbacka.seHermods AB (HER)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnHermods AB
KortnamnHER
AdressSödra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Hemsidawww.hermods.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon010-1421340
Fax
E-postemma.persson@hermods.se
Beskrivning Som ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag har Hermods utbildat mer än fyra miljoner människor sedan 1898 och utvecklat flexibla utbildningar inom alla utbildningsområden.

Vårt flexibla upplägg som baseras på utbildningsplattformen Novo ger dig möjlighet att studera efter dina egna förutsättningar. Vi lägger fokus på dina individuella mål och dina starka sidor och hjälper dig skapa framgång i studier.

Våra kurser och kurspaket

Hermods erbjuder ett heltäckande utbud av fristående kurser på gymnasial och grundläggande nivå. Hos oss får du välja bland över 200 olika kurser. I Kungsbacka erbjuder vi också ett flertal kurspaket inom områden Handel och administration och Vård och omsorg. Alla våra kurser och kurspaket är flexibelt upplagda. Du som studerande har möjlighet att bestämma över din studietakt.

Du som läser kurser kan välja mellan två olika studieformer, flex och distans. Kurspaket kan du enbart läsa på distans. Våra kurser eller kurspaket kan hjälpa dig skaffa behörighet för gymnasie- och högskolestudier, bredda din kompetens, omskola dig för ett nytt yrke eller höja dina betyg från gymnasiet.

Studieformer flex och distans

Alla våra kurser baseras på utbildningsplattform Novo. Oavsett om du har valt att läsa flex eller distans har du alltid tillgång till samtliga kursmaterial och inlämningsuppgifter i Novo under hela din studietid, alla dagar i veckan. Du kan lägga upp dina studier efter dina egna förutsättningar och studera de dagar och timmar som passar dig.

När du blir inskriven på en kurs får du en webblärare i Novo som ansvarar för din pedagogiska planering, rättning av dina uppgifter, bedömning och betygssättning av dina kunskaper. Om du väljer studieform flex har du dessutom en handledare/lärare i skolan som hjälper dig med att skapa struktur i dina studier, följer din studieutveckling och stödjer dig i de frågor i kurser som upplevs svåra. Du träffar din handledare/lärare regelbundet varje vecka på bestämda tider eller efter behov. Det är du som bestämmer över ditt handledningsschema.

Förutom pedagogisk personal finns även våra studieledare på plats i skolan som stödjer dig med alla praktiska frågor kring utbildningen, svarar på dina frågor via e-post eller telefon och informerar dig om viktiga nyheter samt observerar dig på de moment i kursen som du måste ha koll på.

Oavsett vilken studieform du har valt är du alltid välkommen till skolan om du vill studera i en lugn och anpassad miljö. Vi har datorer som du får låna när du är i skolan samt trevliga lokaler. Eftersom vi sitter i Kompetenscentrum finns det även flera öppna studiehallar samt elevkök.

Svenska för invandrare, SFI

Som SFI elev studerar du med hjälp av lärare i skolan och en webbkurs i Novo. Novo är vår digitala utbildningsplattform. I Novo övar du på svenska och gör dina uppgifter. I skolan har du lektioner med dina lärare, handledning och arbete i grupp, där du tränar prata, skriva, höra och skriva tillsammans med dina studiekamrater.

Du har ett eget schema som är anpassat efter dina förutsättningar. Du och din lärare planerar schemat.

Lokaler

Du är välkommen till oss i våra lokaler på Södra Torggatan 16, plan 3 i Kungsbacka. Våningen ovanför Kompetenscentrum.

Öppettider

Vi har öppet vardagar klockan 8.30-16.00. Våra lokaler tillgängliga under de tiderna samt vid behov även kvällstid, två kvällar i veckan. Se även vårt schema som finns i skolan.

För mer information:

Du får gärna besöka vår hemsida www.hermods.se

Kontakta gärna:
Studieledare: 010-14 21 171 (telefonen är öppen tisdagar kl 13.00-18.00 och torsdagar kl 09.00-12.00) studieledare.kungsbacka@hermods.se

Tf Utbildningschef Emma Persson, tfn 010-142 13 40
emma.persson@hermods.se
Humanus Utbildning (HUM)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnHumanus Utbildning
KortnamnHUM
AdressSkomakaregatan 13
Postnummer223 50
PostadressLund
Hemsidawww.humanus.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16, plan 2
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon0708-359042
Fax
E-postandreas.karlberg@humanus.se
Beskrivning Engagemang, resultat, och bra lärare – hos oss lyckas du! Humanus erbjuder vuxenutbildning på grundläggande- och gymnasial nivå Hos oss kan du läsa in de gymnasiala teoretiska ämnen du saknar för din högskolebehörighet samt teoretiska grundskoleämnen.

Hos oss får du en flexibel och individuellt upplagd utbildning. Humanus har mer än tjugo års erfarenhet av vuxenutbildning. Vår pedagogiska idé vilar på vår värdegrund: ”Humanus utbildning sätter individens välbefinnande och personliga utveckling i centrum. Vi hävdar alla människors lika värde och rättigheter.

Vår verksamhet utgår från människans förmåga att själv utforma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön.

Vi har:

- Vuxenpedagogik, vi har ett tydligt vuxenpedagogiskt förhållningssätt vilket innebär att vi alltid utgår från dina förutsättningar och behov och tar tillvara dina erfarenheter.

- Individanpassning, vi arbetar med ditt lärande i fokus och anpassar våra pedagogiska metoder så att de passar just din lärstil.

- Mentorskap, du får en egen mentor som finns vid din sida genom hela din utbildning.

- Lärstudio, vi har en välutrustad och bemannad lärstudio

- Läromedel, vi blandar traditionella läromedel med digitala.

- Lärplattform, vår lärplattform ger dig möjlighet att studera när du vill och vart du vill via dator eller mobiltelefon.

- Kvalitetssäkring, våra utbildningar är kvalitetssäkrade av SAUF – Sveriges auktoriserade utbildningsföretag.

Mer information:

Mer information på: www.humanus.se

Kontakta gärna:
Andreas Karlberg
0708-359042
andreas.karlberg@humanus.se
MedLearn AB (MED)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnMedLearn AB
KortnamnMED
AdressSödra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Hemsidawww.medlearn.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon031-3520100
Fax
E-posteva.medin@medlearn.se
Beskrivning MedLearn erbjuder gymnasial vuxenutbildning inom vård och omsorg. Hos oss kan du välja mellan två olika studieformer: flexibla studier och distans.

Pedagogik och studieformer

Flexstudier - Den flexibla studieformen ger dig flera alternativ att studera på med stor frihet och möjligheter. Du kan välja att studera heltid eller deltid och har en individuell studieplan. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen och görs vid kurser om 200 poäng. Handledning på plats i skolan varje vardag mellan kl. 09.00-17.00 kvällstid mellan 18.00-20.00 tre kvällar i veckan.

Distansstudier - Du kan välja distansstudier då du studerar på valfri plats. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På vår lärplattform finns studiehandledningar och arbetsuppgifter. Handledning av lärare enligt följande tider varje vardag kl. 09.00 -17.00 samt kvällstid tre kvällar i veckan kl. 18.00 – 20.00.

Övriga former av handledning - Möjlighet att boka individuell handledning och individuellt anpassat språkstöd. Stöd på elevens hemspråk/modersmål. Lektioner genomgångar och gruppövningar. I studieverkstaden finns lärare som handleder dig i studierna och där du kan få hjälp med just dina frågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Validering - Har du tidigare erfarenhet av studier och/eller arbete inom vården kan dina kunskaper valideras (bedömas), du kan då förkorta din studietid.

Studerandeinflytande

För oss är studerandeinflytande viktigt, vi har klassråd regelbundet. Dessutom görs utvärderingar efter varje kurs. Du har en personlig mentor som följer dig under studietiden. Du har även stort inflytande över upplägget av dina studier.

Kurs- och litteraturlista

Vänligen besök MedLearns webbplats för mer information om kurs- och litteraturlista, länk finns längst ner på sidan.

Lärare

MedLearn har behöriga lärare samt lärare med relevant yrkeserfarenhet.

Lokaler

Alla som sökt att studera via MedLearn kallas till introduktion i våra utbildningslokaler på Södra Torggatan 16, plan 2, i Kungsbacka.

Öppettider

Vi har ”Öppet hus” för information onsdagar klockan 16-17.

För mer information:

www.meadlearn.se

Kontakta oss gärna:
MedLearn 031-352 01 00
kungsbacka@medlearn.se
NTI-skolan (NTI)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnNTI-skolan
KortnamnNTI
AdressMagnus Ladulåsgatan 28-30
Postnummer118 66
PostadressStockholm
Hemsidawww.nti.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon08-506 375 00
Fax
E-posthttps://supportforum.nti.se
Beskrivning Välkommen till NTI-skolan! Med två tomma händer och ett händelserikt förflutet grundade Mikael Elias det som vi i dag kallar för NTI-skolan.

Hela hans historia om motgångar, stora drömmar och framgång kan ni läsa på vår hemsida. Den korta versionen är att han grundade NTI-skolan 1968 och i dag är det ett av de mest respekterade utbildningsföretagen i Sverige. Mycket har förändrats men han hade en grundsyn att alla människor har en inneboende potential och på denna grund vi får fortsätta att utveckla NTI-skolan mot nya mål. Vår ambition är att du, likt Mikael Elias, ska våga ta steget mot dina mål och drömmar. Vi ser fram emot att få vara till hjälp i det steget och hoppas på ett gott samarbete.

Vad behöver du för att ta nästa steg?

För att komplettera dina gymnasiebetyg har vi allt ifrån kärnämnen, allmänna gymnasiekurser och yrkeskurser till IT- och mediakurser. Hos oss kan du även läsa in en hel yrkesutbildning, exempelvis HR-assistent. Vi har också ett brett utbud av behörighetsgivande kurser som ger dig tillträde till högskola och universitet.

Är det kompetensutveckling du är ute efter så kan du genom studier på NTI-skolan också bredda eller fördjupa din kompetens vilket kan vara till nytta på din nuvarande arbetsplats eller när du söker nytt jobb.

Personlig distansundervisning

När du studerar hos oss väljer du själv när och var du pluggar. På NTI-skolan har du alltid en personlig lärare som följer dig från start till betyg. Du kan kontakta din lärare på telefon, e-post, chatt eller Skype mellan kl 8-17 varje vardag och du kan enkelt nå dem för frågor, handledning och stöd.

Klassrum online

I ditt digitala klassrum på vår elevplattform finns en tydlig struktur så att det blir enkelt att förstå och följa.

Kurs-och litteraturlista

På NTI-skolans webbplats finns mer information om vårt kursutbud samt litteraturlistor.

Lärare

De flesta av våra lärare sitter på vårt kontor i Umeå. Det spelar egentligen inte så stor roll vilken plats vi sitter på (eftersom vi finns i ”cyberrymden”), men vi tror att det spelar roll att vi sitter tillsammans. På så sätt är det alltid lätt att fylla på med inspiration från andra och vi får tillfälle att pröva tankegångar och idéer.
NTI-skolan har behöriga lärare samt lärare med relevant yrkeserfarenhet.

För mer information:

www.nti.se

Kontakta gärna:
Platsansvarig Maria Stjernfeldt, 090-15 57 43
maria.stjernfeldt@nti.se
Tillbaka
Alvis logo Alvis från Gotit