Skolor

Tillbaka
Cuben Utbildning AB (CUB)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnCuben Utbildning AB
KortnamnCUB
AdressRegnbågsgatan 7
Postnummer417 55
PostadressGöteborg
Hemsidawww.cubenutbildning.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon031-3896200
Fax
E-postvux@cubenutbildning.se
Beskrivning

Vi bildades 2010 i Göteborg. Vi är ett utbildningsföretag med inriktning mot vuxenutbildning. Vårt mål är att erbjuda hög kvalitet på våra utbildningar så att alla som studerar hos oss ska nå sina mål.

Vår skola kännetecknas av modern studiemiljö, familjär stämning och engagerad personal. Vi använder oss av undervisningsmetoder som anpassas för varje enskild elev. Svenska för invandrare, SFI Cuben erbjuder Sfi kurs A, kurs B, kurs C, kurs D, dag och kväll. Du bestämmer själv när och hur du vill studera. Du tränar alla färdigheter; läsa, skriva, höra och tala tillsammans med din lärare.

Målet är att du så snabbt som möjligt ska få ett arbete och/eller studera vidare. Du kan kombinera Sfi med praktik/arbete. Vår praktiksamordnare hjälper dig att hitta en praktikplats.

Vi erbjuder

 • Duktiga och engagerade lärare

 • Sfi kurs A, kurs B, kurs C och kurs D

 • Intensiv sfi (mer än 15 timmar i veckan)

 • IT-verktyg; datorer och Ipads

 • Extra kurser; skriv, läs, hör och tal

Lokaler

Våra ljusa och moderna lokaler ligger centralt i Kungsbacka vid Kungsbacka Torg på Kyrkskolan.

Öppettider

 • Måndag kl 08.30-20.00

 • Tisdag kl 08.30-16.00

 • Onsdag kl 08.30-20.00

 • Torsdag kl 08.30-16.00

 • Fredag kl 08.30-14.30

Varmt välkommen på besök!

För mer information?

www.cubenutbildning.se

Kontakta gärna

 • Platsasvarig Theresa Håkansson 073-6267850

 • Enhetschef Camilla Pettersson 073-3429859

 • gbg@cubenutbildning.se

Elof Lindälvs gymnasium (ELV)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnElof Lindälvs gymnasium
KortnamnELV
AdressLindälvs gata 3
Postnummer434 32
PostadressKungsbacka
Hemsida
Kontaktinformation
Besöksadress
Postnummer
Postadress
Telefon0300-833504
Fax0300-71597
E-post
Beskrivning De utbildningar som vi tillhandahåller är tradionella transportutbildningar som Yrkesförare Gods, Persontransporter och Truckförarutbildningar m.m

Pedagogik
Utbildningarna är lärarledda och varvar med praktik och teori. Vi förfogar över en modern fordons och maskinpark. Skolan har mycket goda kontakter med branschen vilket borgar för att elever tidigt kommer i kontakt med företagen vilket kan generera en anställning.

Personal
Personalen har lång erfarenhet av utbildningar både iungdomsgymnasiet och mot vuxenutbildningen. Våra lärare har en gedigen yrkesbakgrund och pedagogiska kunskaper.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 0300-833545
E-post: bengt.ronnstedt@kungsbacka.se
Webbplats: www.eloflindalvsgymnasium.kungsbacka.seHermods AB (HER)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnHermods AB
KortnamnHER
AdressSödra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Hemsidawww.hermods.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon010-1421171
Fax
E-poststudieledare.kungsbacka@hermods.se
Beskrivning Som ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag har Hermods utbildat mer än fyra miljoner människor sedan 1898 och utvecklat flexibla utbildningar inom alla utbildningsområden.

Vårt flexibla upplägg som baseras på utbildningsplattformen Novo ger dig möjlighet att studera efter dina egna förutsättningar. Vi lägger fokus på dina individuella mål och dina starka sidor och hjälper dig skapa framgång i studier.

Våra kurser och kurspaket

Hermods erbjuder ett heltäckande utbud av fristående kurser på gymnasial och grundläggande nivå. Hos oss får du välja bland över 200 olika kurser. I Kungsbacka erbjuder vi också ett flertal kurspaket inom områden Handel och administration och Vård och omsorg. Alla våra kurser och kurspaket är flexibelt upplagda. Du som studerande har möjlighet att bestämma över din studietakt.

Du som läser kurser kan välja mellan två olika studieformer, flex och distans. Våra kurser eller kurspaket kan hjälpa dig skaffa behörighet för gymnasie- och högskolestudier, bredda din kompetens, omskola dig för ett nytt yrke eller höja dina betyg från gymnasiet.

Studieformer flex och distans

Alla våra kurser baseras på utbildningsplattform Novo. Oavsett om du har valt att läsa flex eller distans har du alltid tillgång till samtliga kursmaterial och inlämningsuppgifter i Novo under hela din studietid, alla dagar i veckan. Du kan lägga upp dina studier efter dina egna förutsättningar och studera de dagar och timmar som passar dig.

När du blir inskriven på en kurs får du en webblärare i Novo som ansvarar för din pedagogiska planering, rättning av dina uppgifter, bedömning och betygssättning av dina kunskaper. Om du väljer studieform flex har du dessutom en handledare/lärare i skolan som hjälper dig med att skapa struktur i dina studier, följer din studieutveckling och stödjer dig i de frågor i kurser som upplevs svåra. Du träffar din handledare/lärare regelbundet varje vecka på bestämda tider eller efter behov. Det är du som bestämmer över ditt handledningsschema.

Förutom pedagogisk personal finns även våra studieledare på plats i skolan som stödjer dig med alla praktiska frågor kring utbildningen, svarar på dina frågor via e-post eller telefon och informerar dig om viktiga nyheter samt observerar dig på de moment i kursen som du måste ha koll på.

Oavsett vilken studieform du har valt är du alltid välkommen till skolan om du vill studera i en lugn och anpassad miljö. Vi har datorer som du får låna när du är i skolan samt trevliga lokaler. Eftersom vi sitter i Kompetenscentrum finns det även flera öppna studiehallar samt elevkök.

Svenska för invandrare, SFI

Som SFI elev studerar du med hjälp av lärare i skolan och en webbkurs i Novo. Novo är vår digitala utbildningsplattform. I Novo övar du på svenska och gör dina uppgifter. I skolan har du lektioner med dina lärare, handledning och arbete i grupp, där du tränar prata, skriva, höra och skriva tillsammans med dina studiekamrater.

Du har ett eget schema som är anpassat efter dina förutsättningar. Du och din lärare planerar schemat.

Lokaler
Du är välkommen till oss i våra lokaler på Södra Torggatan 16, plan 3 i Kungsbacka. Våningen ovanför Kompetenscentrum.

Öppettider

Vi har öppet vardagar klockan 8.30-16.00. Våra lokaler tillgängliga under de tiderna samt vid behov även kvällstid, två kvällar i veckan. Se även vårt schema som finns i skolan.

För mer information:

Du får gärna besöka vår hemsida www.hermods.se

Kontakta gärna våra studieledare:
Telefon: 010-142 11 71
Telefontid: måndag-fredag 09.00-12.00
Besökstid: måndag-torsdag 11.00-12.00 och 13.00-14.00
Maila oss gärna, du får svar inom en arbetsdag:
studieledare.kungsbacka@hermods.se

Utbildningschef Emma Persson, tfn 010-142 13 40
emma.persson@hermods.se
MedLearn AB (MED)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnMedLearn AB
KortnamnMED
AdressSödra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Hemsidawww.medlearn.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon031-3520100
Fax
E-posteva.medin@medlearn.se
Beskrivning MedLearn erbjuder gymnasial vuxenutbildning inom vård och omsorg. Hos oss kan du välja mellan två olika studieformer: flexibla studier och distans.

Pedagogik och studieformer

Flexstudier - Den flexibla studieformen ger dig flera alternativ att studera på med stor frihet och möjligheter. Du kan välja att studera heltid eller deltid och har en individuell studieplan. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår i utbildningen och görs vid kurser om 200 poäng. Handledning på plats i skolan varje vardag mellan kl. 09.00-17.00 kvällstid mellan 18.00-20.00 tre kvällar i veckan.

Distansstudier - Du kan välja distansstudier då du studerar på valfri plats. Du får personlig introduktion och hjälp med studierna. På vår lärplattform finns studiehandledningar och arbetsuppgifter. Handledning av lärare enligt följande tider varje vardag kl. 09.00 -17.00 samt kvällstid tre kvällar i veckan kl. 18.00 – 20.00.

Övriga former av handledning - Möjlighet att boka individuell handledning och individuellt anpassat språkstöd. Stöd på elevens hemspråk/modersmål. Lektioner genomgångar och gruppövningar. I studieverkstaden finns lärare som handleder dig i studierna och där du kan få hjälp med just dina frågor. Studieverkstaden är öppen för alla, oavsett studieform.

Validering - Har du tidigare erfarenhet av studier och/eller arbete inom vården kan dina kunskaper valideras (bedömas), du kan då förkorta din studietid.

Studerandeinflytande

För oss är studerandeinflytande viktigt, vi har klassråd regelbundet. Dessutom görs utvärderingar efter varje kurs. Du har en personlig mentor som följer dig under studietiden. Du har även stort inflytande över upplägget av dina studier.

Kurs- och litteraturlista

Vänligen besök MedLearns webbplats för mer information om kurs- och litteraturlista, länk finns längst ner på sidan.

Lärare

MedLearn har behöriga lärare samt lärare med relevant yrkeserfarenhet.

Lokaler

Alla som sökt att studera via MedLearn kallas till introduktion i våra utbildningslokaler på Södra Torggatan 16, plan 2, i Kungsbacka.

Öppettider

Vi har ”Öppet hus” för information onsdagar klockan 16-17.

För mer information:

www.meadlearn.se

Kontakta oss gärna:
MedLearn 031-352 01 00
kungsbacka@medlearn.se
NTI-skolan (NTI)
Karta, öppnas i nytt fönster!
Skolinformation
NamnNTI-skolan
KortnamnNTI
AdressMagnus Ladulåsgatan 28-30
Postnummer118 66
PostadressStockholm
Hemsidawww.nti.se
Kontaktinformation
BesöksadressKompetenscentrum, Södra Torggatan 16
Postnummer434 30
PostadressKungsbacka
Telefon08-506 375 00
Fax
E-posthttps://supportforum.nti.se
Beskrivning Välkommen till NTI-skolan! Med två tomma händer och ett händelserikt förflutet grundade Mikael Elias det som vi i dag kallar för NTI-skolan.

Hela hans historia om motgångar, stora drömmar och framgång kan ni läsa på vår hemsida. Den korta versionen är att han grundade NTI-skolan 1968 och i dag är det ett av de mest respekterade utbildningsföretagen i Sverige. Mycket har förändrats men han hade en grundsyn att alla människor har en inneboende potential och på denna grund vi får fortsätta att utveckla NTI-skolan mot nya mål. Vår ambition är att du, likt Mikael Elias, ska våga ta steget mot dina mål och drömmar. Vi ser fram emot att få vara till hjälp i det steget och hoppas på ett gott samarbete.

Vad behöver du för att ta nästa steg?

För att komplettera dina gymnasiebetyg har vi allt ifrån kärnämnen, allmänna gymnasiekurser och yrkeskurser till IT- och mediakurser. Hos oss kan du även läsa in en hel yrkesutbildning, exempelvis HR-assistent. Vi har också ett brett utbud av behörighetsgivande kurser som ger dig tillträde till högskola och universitet.

Är det kompetensutveckling du är ute efter så kan du genom studier på NTI-skolan också bredda eller fördjupa din kompetens vilket kan vara till nytta på din nuvarande arbetsplats eller när du söker nytt jobb.

Personlig distansundervisning

När du studerar hos oss väljer du själv när och var du pluggar. På NTI-skolan har du alltid en personlig lärare som följer dig från start till betyg. Du kan kontakta din lärare på telefon, e-post, chatt eller Skype mellan kl 8-17 varje vardag och du kan enkelt nå dem för frågor, handledning och stöd.

Klassrum online

I ditt digitala klassrum på vår elevplattform finns en tydlig struktur så att det blir enkelt att förstå och följa.

Kurs-och litteraturlista

På NTI-skolans webbplats finns mer information om vårt kursutbud samt litteraturlistor.

Lärare

De flesta av våra lärare sitter på vårt kontor i Umeå. Det spelar egentligen inte så stor roll vilken plats vi sitter på (eftersom vi finns i ”cyberrymden”), men vi tror att det spelar roll att vi sitter tillsammans. På så sätt är det alltid lätt att fylla på med inspiration från andra och vi får tillfälle att pröva tankegångar och idéer.
NTI-skolan har behöriga lärare samt lärare med relevant yrkeserfarenhet.

För mer information:

www.nti.se

Kontakta gärna:
Skolledare, tfn 08-506 375 00
https://supportforum.nti.se
Tillbaka
Alvis logo Alvis från Gotit